Trailer Dark Shadows

Geplaatst: door de redactie

Dark Shadows, gebaseerd op de gelijknamige TV-serie, start in 1752. Joshua en Naomi Collins vertrekken met hun jonge zoon Barnabas vanuit Liverpool naar de Verenigde Staten om een nieuw leven te beginnen. De Atlantisch Oceaan blijkt echter niet breed genoeg om aan de mysterieuze vloek in huize Collins te ontsnappen...

Twee decennia later is Barnabas (Depp) een rijke playboy in Collinsport, Maine. Het leven en The American Dream lachen hem toe, totdat hij het hart van Angelique (Eva Green) breekt - ze blijkt namelijk een heks te zien, en niet één die niet weet hoe ze een fijn stukje wraak moet serveren. Ze verandert Barnabas in een vampier en begraaft 'm levend. Oh, Burton..

Twee eeuwen later vervolgens wordt Barnabas bevrijd uit zijn tombe in de drastische andere omgeving van 1972. De villa in Collinsport blijkt geruïneerd, en de restjes familie die hij nog heeft leiden zonder uitzondering een dysfunctioneel bestaan vol donkere geheimen. Moeder des Huizes Elizabeth (Michelle Pfeiffer) heeft zelfs een psychiater fulltime in huis gehaald, gespeeld door - wie anders - Helena Bonham Carter. Kortom, een echte Tim Burton-film. 

De cast bestaat verder uit onder meer Chloe Moretz (Kick-Ass), Jonny Lee Miller (Trainspotting) en Jackie Earle Haley (Watchmen). De film is vanaf mei in de Nederlandse bioscopen te zien.