Tom Hardy stapt uit Suicide Squad

Geplaatst: door de redactie

Tom Hardy heeft zich teruggetrokken uit Suicide Squad, de all-star comic book verfilming van DC Comics. De acteur zou volgens Amerikaanse media de komende maanden te druk zijn om de rol van teamleider Rick Flagg op zich te kunnen nemen.

Hardy zit momenteel volop in de opnames van The Revenant, de nieuwe film van Alejandro Gonzalez Inarritu (Birdman), waarvoor Leonardo DiCaprio de rol van Steve Jobs liet lopen. Deze opnames duren alleen langer dan verwacht. Daarnaast wordt verwacht dat Hardy beschikbaar is voor promotie rond Mad Max: Fury Road (foto hierboven), die half mei zijn première beleeft. Middenin het productieproces van Suicide Squad, waarvoor de opnames half april moeten beginnen.

Warner Bros. zou al in gesprek met een vervanger zijn: de voor een Oscar genegeerde Jake Gyllenhaal, die veel indruk heeft gemaakt met zijn rol in NightcrawlerMocht Gyllenhaal instemmen met de klus, dan wordt hij herenigd met regisseur David Ayer (Fury). De twee werkten eerder samen voor de rauwe politiethriller End of Watch. Gyllenhaal is nog wel tot half maart verbonden aan een toneelstuk op Broadway.

Warner Bros. maakte onlangs een bonte verzameling acteurs en actrices bekend voor de voornaamste rollen in Suicide Squad: Will Smith (Deadsmith), Margot Robbie (Harley Quinn), Jared Leto (Joker), Cara Delevingne (Enchantress) en Jai Courtney (Boomerang). De film zou begin augustus 2016 in de bioscoop moeten verschijnen.