Tom Hanks is heldenpiloot in eerste trailer Sully

Geplaatst: door de redactie

Wanneer we het in Nederland over de noodlanding van US Airways vlucht 1549 in de Hudson River in New York hebben, dan valt al vrij snel de naam Regilio Tuur. Maar in de Verenigde Staten is het vooral piloot Chesley Sullenberger, a.k.a. Sully, die door 'Miracle on the Hudson' uitgroeide tot een ware held. En in het najaar zijn eigen film krijgt.

Tom Hanks, momenteel in de Nederlandse bioscopen te zien in A Hologram for the King, kruipt in de huid van de heldenpiloot. Zes minuten nadat het op 15 januari 2009 vertrok van LaGuardia Airport vloog de Airbus A320 van US Airways door een groep vogels, waardoor beide motoren uitvielen. Sully bedacht zich geen moment en maakte de bizarre noodlanding op de rivier en redde daarmee de levens van alle 155 inzittenden.

Clint Eastwood tekent voor de regie van Sully waarvan, afgaande op de vandaag verschenen onderstaande eerste trailer, de focus vooral ligt op wat er met Captain Sully gebeurde nadat hij wereldwijde aandacht kreeg en als held op een voetstuk werd geplaatst. Het biografisch drama, met verder rollen voor onder meer Laura Linney en Aaron Eckhart, verschijnt 8 september in de Nederlandse bioscopen.