Toen Was Geluk Heel Gewoon krijgt filmversie

Geplaatst: door de redactie

Na Gooische Vrouwen en New Kids krijgt ook de Nederlandse comedyserie Toen Was Geluk Heel Gewoon binnenkort een bioscoopversie. Gerard Cox, Joke Bruijs, Sjoerd Pleijsier en Huib Rooymans zullen opnieuw de hoofdrollen vertolken. Co-producent en Omroep Max-directeur Jan Slagter kondigde de film officieel aan.

Veel mensen zullen ongetwijfeld bekend zijn met de Nederlandse bewerking van The Honeymooners die tussen 1994 en 2009 goed was voor in totaal 229 afleveringen, maar voor de jongere lezer die misschien niet zo vaak naar de KRO kijkt: Toen Was Geluk Heel Gewoon is zeg maar That 70’s Show met Gerard Cox en Joke Bruijs als Red en Kitty Forman zonder kinderen. De serie won in 1999 de Gouden Televizier Ring voor meest populaire televisieprogramma.

Het scenario van de film is in handen van Lars Boom (Penny’s Shadow, Snuf de Hond) en er is ook al het een en ander bekend over de plot. De film gaat verder in 1974, het jaar waarin de personages beland waren na de laatste aflevering. Het Nederlands elftal heeft dan net de WK-finale verloren van West-Duitsland en Jaap Kooijman (Gerard Cox) gooit uit pure frustratie zijn splinternieuwe kleurentelevisie uit het raam.

MAX-directeur Jan Slagter: “De comedyserie was een groot succes en voor MAX een goede reden om de kijkers thuis nog één keer de mogelijkheid te bieden hiervan te genieten. De familiefilm gaat verder waar de laatste aflevering gestopt is en zal voor nieuwe, komische en spannende scènes zorgen.”

Toen Was Geluk Heel Gewoon wordt geproduceerd door Infinity Film met Omroep MAX als coproducent. Just Bridge Filmdistribution brengt de film voorjaar 2013 uit in de bioscoop.