Tim Burton laat live action Dumbo opstijgen

Geplaatst: door de redactie

De live-action versie van Alice in Wonderland bracht wereldwijd meer dan een miljard dollar op en Disney zou graag zien dat Tim Burton (Frankenweenie, Big Eyes, Batman) dat trucje nog eens herhaalt. Daarom mag de regisseur nu met Dumbo nogmaals een geliefde tekenfilm voorzien van een live-action variant.

Dat een live-action Dumbo eraan zat te komen wisten we al: een tijdje terug werd scenarist Ehren Kruger (Arlington Road, Scream 3, Transformers 4) aangesteld om het script op papier te zetten. Het originele Dumbo uit 1941 draait om het gelijknamige olifantje dat gepest wordt om zijn grote oren, maar uiteindelijk ontdekt dat hij deze kan gebruiken om te vliegen. De tekenfilm is met een speelduur van 64 minuten aan de korte kant, dus het lijkt waarschijnlijk dat er nieuwe scènes bij gaan komen.

Burton werkt tegenwoordig steeds vaker met Disney; het bedrijf waar hij ooit begon als animator totdat hij weg moest omdat zijn tekeningen als "te macaber" beoordeeld werden. Binnenkort volgt hij Big Eyes op met Miss Peregrine’s Home for Unusual Children, waarin rollen zijn weggelegd voor Eva Green, Asa Butterfield en Samuel L. Jackson. Naast Dumbo heeft hij ook nog steeds een Beetlejuice-sequel in de planning staan. Disney brengt volgende week eerst nog een live-action Cinderella naar de bios.