Tiende Gouden Film van 2015 is voor Schone Handen

Geplaatst: door de redactie

Op de set van zijn nieuwe film Beste Kijkers is Jeroen van Koningsbrugge gisteren verrast met een Gouden Film voor Schone Handen. Die thriller naar het boek van René Appel trok sinds de release op 10 september inmiddels meer dan 100.000 bezoekers en daardoor mocht Van Koningsbrugges tegenspeelster Thekla Reuten hem de Gouden Film overhandigen.

Het door Tjebbo Penning geregisseerde Schone Handen draait om Sylvia (Reuten), die te lang weggekeken van de bloeiende drugshandel van haar man Eddie (Van Koningsbrugge). Wanneer de politie steeds vaker op de stoep staat, dringt pas goed tot haar door hoe diep hij erin verzeild is geraakt. Wanneer vervolgens alles fout dreigt te gaan, probeert Sylvia haar twee kinderen te beschermen en het misdaadmilieu te ontvluchten. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet. Eddie zal nergens voor terugdeinzen om ‘de familie’ bij elkaar te houden.

Schone Handen is dit jaar de tiende film die dit jaar de Gouden Film ontvangt. Eerder vielen Homies, Michiel de Ruyter, Jack Bestelt Een Broertje, Bloed, Zweet & Tranen, De Ontsnapping, De Boskampi's, Rendez-Vous, SpangaS In Actie en Ventoux die eer ten deel.