The Shining Prequel?

Geplaatst:

door de redactie

Johnny_Knocks.png

Er gaan geruchten dat de kans aanwezig is dat er mogelijk etc etc een prequel voor The Shining op de rol staat bij Warners. Stephen King is zelf met een soort vervolg bezig op zijn boek uit 1977 (Dr. Sleep, over Jack's zoon Danny in zijn latere leven), maar de filmstudio schijnt nu ook met een voorloper op Kubrick's verfilming uit 1980 te gaan komen. 

Het ligt allemaal nog niet vast, maar er zijn wel namen aan het project verbonden. Zo zijn schrijver/producer Laeta Kalogridis (Shutter Island) en haar partners Bradley Fischer (Black Swan) en James Vanderbilt (Zodiac) druk aan het brainstormen hoe het verhaal zou kunnen lopen. Geen misselijk gezelschap overigens, met de genoemde films geregisseerd door respectievelijk Scorsese, Aronofsky en Fincher. Er is niets bekend over de regie ditmaal, maar dat je voor een Kubrick-voorloper geen Jon Avnet inzet spreekt wat ons betreft voor zich.

The Shining zelf biedt natuurlijk diverse invalshoeken voor een verhaal dat eraan vooraf gaat. In Kubrick's versie is het altijd lastig in te schatten of Jack het hotel onveilig maakt, of het hotel hem. Of beiden. Dat er genoeg gebeurde - voormalige huisbewaarder Grady die z'n dochter in stukken hakte met een bijl, bijvoorbeeld - in het Overlook Hotel, is duidelijk. Vanaf de bouw van het hotel, of misschien zelfs ervoor, is de locatie vervloekt. Hoe komt dat toch.. 

Het is in ieder geval altijd fishy als er aan/met/voor/na klassiekers gesleuteld wordt. Laten we hopen dat het eindresultaat meer op de tweede trailer hieronder lijkt, dan op de eerste..

(VIA)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.