The Hunger Games scoort

Geplaatst:

door de redactie

The Hunger Games gaat als een malle. Niet alleen in de Verenigde Staten was het afgelopen weekend verreweg de best bezochte film, ook in ons land was de boekverfilming goed voor de meeste bezoekers.

De avonturen van Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) trokken ruim 85.000 bezoekers. Met een omzet van ruim 573.000 euro laat The Hunger Games de rest van de Top 10 dan ook ruim achter zich.

Al staat het in schril contrast met Amerika, waar de eerste verfilming naar de boektrilogie van Suzanne Collins liefst 155 miljoen dollar binnenharkte. Daarmee kent het, na Harry Potter And The Deathly Hallows - Part 2 en The Dark Knight, het derde beste openingsweekend ooit in de Verenigde Staten.

De Franse feelgoodmovie Intouchables komt binnen op plek twee met 20.598 bezoekers een recette van 162.195 euro. Daarmee scoorde het net iets beter dan Chronicle, de nummer 1 van vorige week, die deze week 160.925 euro binnenhaalde. Dick Maas' Quiz kwam binnen op de vierde positie (139.067 euro). Ook The Best Exotic Marigold Hotel is nieuw in de lijst. Zie de complete Bios Top 10 in het overzicht in de rechterkolom.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.