The Dark Knight Rises houdt Nederland uit de zon

Geplaatst:

door de redactie

Ook in de tweede week van release heeft The Dark Knight Rises voor volle bioscoopzalen in het land gezorgd. Ondanks het mooie weer, bleek de film afgelopen biosweekend (donderdag tot en met zondag) goed voor een omzet van ruim 1,1 miljoen euro.

Tijdens het openingsweekend, dat op vrijdag 20 juli begon, harkte The Dark Knight Rises met 1,4 miljoen euro nog drie ton meer binnen dan de afgelopen vier dagen. Totaal is het slot van de Batman-trilogie van Christopher Nolan na tien dagen in de Nederlandse bioscopen al goed voor een box office van dik drie miljoen euro.

De donkere ridder behield met dergelijke cijfers vanzelfsprekend de eerste plaats in de Bios Top 10. Het hield Miami Heat (foto boven), de vierde film in de Step Up-franchise, op ruime achterstand. De dansfilm was goed voor een dikke 400.000 euro. Een andere sequel, Madagascar 3: Europe's Most Wanted, maakt de top drie compleet.

De rest van de Top 10 van vorige week moest een plaatsje toegeven in de rangschikking, zoals te zien in de rechterkolom op deze pagina. 

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.