Teaser trailer voor London Has Fallen

Geplaatst: door de redactie

Na de nodige vertraging vanwege het vinden van een geschikte regisseur, kon dan toch begonnen worden aan de opvolger van actiespektakelstuk Olympus Has Fallen. Het circus verplaatste zich voor de sequel naar de Engelse hoofdstad en dus kreeg dit vervolg de titel London Has Fallen.

Nadat Antoine Fuqua (Training Day, The Equalizer, Southpaw) vanwege de welbekende "creative differences" besloot niet terug te keren voor de sequel en ook Frederik Bond om dezelfde reden afhaakte, werd de Scandinavische filmmaker Babak Najafi aangetrokken als regisseur. Hij beschikte voor London Has Fallen over vrijwel dezelfde hoofdcast als Fuqua voor het eerste deel. Gerard Butler, Aaron Eckhart, Melissa Leo en Morgan Freeman zijn allemaal weer van de partij.

In London Has Fallen wordt de Engelse premier onder verdachte omstandigheden dood gevonden. Mike Banning (Butler) wordt opgeroepen om naar London te komen voor de begrafenis, want een terroristische organisatie is van plan een aanslag te plegen op alle aanwezige wereldleiders om daarna de wereld over te nemen. Samen met de president van de Verenigde Staten (Eckhart) en een Engelse MI-6 agente (Charlotte Riley) moet Banning alles uit de kast trekken om de terroristen te stoppen.

London Has Fallen verschijnt begin 2016 in de Nederlandse bioscopen.