Teaser trailer Spijt!

Geplaatst: door de redactie

We brachten afgelopen winter een bezoek aan de set van Spijt! - dat verslag volgt binnenkort - maar nu is er alvast een teaser van de film naar het boek van Carry Slee.

Jochem (Stefan Collier) voelt zich niet erg gelukkig in de tweede klas. Hij is het mikpunt van getreiter. David (Robin Boissevain) doet er niet aan mee, maar hij durft er niks van te zeggen. De klassenleraar, die gymnastiek geeft, grijpt ook niet in. Hij heeft een hekel aan dikke Jochem. Jochem lijkt zich niets aan te trekken van de pesterijen, die elke dag erger worden. 

Wanneer de klas weer eens dubbel ligt, lacht David zelfs mee. Maar op een ochtend krijgen ze van de rector te horen dat Jochem na de klassenavond niet is thuisgekomen. David voelt zich schuldig. Waarom heeft hij zijn mond ook nooit opengedaan? Samen met een vriendin gaan ze Jochem zoeken om te zeggen dat het hen spijt. Dan vinden ze Jochems tas in het meer.

Regisseur Dave Schram verzamelde een groep jonge acteurs en actrices om zich heen - naast Collier en Boissevain zijn bijvoorbeeld ook Nils Verkooijen (Achtste-groepers Huilen Niet, Bobby En De Geestenjagers) en The Voice Kids winnares Fabienne Bergmans te zien - en verfilmde het bekroonde, maar zeer heftige jeugdboek van Carry Slee.

Spijt! is vanaf 20 juni 2013 te zien in de Nederlandse bioscopen.