Teaser Tom Hardy in Locke belooft vooral spanning

Geplaatst: door de redactie

Verhalen die zich in 'real time' afspelen, kunnen behoorlijk goed werken in de categorieën spanning en originaliteit, en vooral de mate waarin je in de vertellingen verdwijnt om je in de hoofdrol(len) in te leven. Kijk maar naar Crank, Phone Booth, United 93 of de eerste seizoenen van de serie 24.

De nieuwe film van Steven Knight, die Eastern Promises schreef voor David Cronenberg, heet Locke en heeft precies dat principe, want de film wordt verteld zoals de ontwikkelingen zich letterlijk ontvouwen, en heeft daarvoor precies de juiste man achter het stuur: Tom Hardy. De intense acteur die de titelrol van Locke op zich neemt, heeft meer dan genoeg in huis om je op één lijn te krijgen met zijn netelige positie.

Ivan Locke is een geslaagde zakenman die een goed leven voor zichzelf heeft op kunnen bouwen, maar ziet dat op één avond en rond één van de meest uitdagende situaties van zijn carrière om zich heen uit elkaar vallen, op basis van een enkeltje telefoontje. Knight belooft een unieke filmervaring waarbij je als kijker stevig naast Hardy in z'n stoel zit op de rit die de rest van zijn leven zal gaan bepalen.

(via)