Team achter The Hunger Games gaat aan de slag met Homerus' Odyssee

Geplaatst: door de redactie

Zodra ze de laatste hand hebben gelegd aan het in november verschijnende The Hunger Games: Mockingjay - Part 2, gaat het team achter die succesvolle franchise aan de slag met Homerus' Odyssee. Filmstudio Lionsgate ontwikkelt een grootschalige vertelling van het beroemde werk.

Francis Lawrence (foto boven), die drie van de vier The Hunger Games-films, maar ook Constantine, I Am Legend en Water For Elephants regisseerde, is gevraagd de regie op zich te nemen. Peter Craig moet het scenario schrijven. De Amerikaan pende eerder de scripts voor de twee Mockingjay-delen en was bijvoorbeeld ook co-schrijver van Ben Afflecks The Town. Ze moeten wel haast maken, als het aan Lionsgate ligt begint de productie namelijk begin volgend jaar al.

Hollywood is niet onbekend met de Odyssee, het beroemde verhaal over de tien jaar durende terugreis van hoofdpersoon Odysseus na de Trojaanse Oorlog. Zowel direct - Ulysses uit 1954 met Kirk Douglas en Anthony Quinn - als indirect - bijvoorbeeld O Brother, Where Art Thou van de Joel en Ethan Coen en Tim Burton's Big Fish - werden films geïnspireerd door het epische dichtwerk.