'Sylvia Hoeks mogelijk in Deadpool 2'

Geplaatst: door Jochem Geerdink

Sylvia Hoeks is één van de actrices die regisseur Tim Miller heeft getest of gaat testen voor de rol van Domino in Deadpool 2. Dat meldt de Amerikaanse filmsite Collider.

Domino moet één van de vrouwelijke hoofdpersonages in het vervolg op de begin dit jaar verschenen superheldenkomedie met Ryan Reynolds als het titelpersonage worden. Net als Deadpool is Domino een huurling en mutant, met telekinetische krachten. Ze heeft een sterke link met Cable, de 'frenemy' van Deadpool waarvan in de post-credits scène van de eerste film al bevestigd werd dat hij in de tweede film te zien is.

Volgens Collider is onze 33-jarige landgenote, die volgend najaar haar grote Amerikaanse debuut maakt in Denis Villeneuve's Blade Runner-sequel Blade Runner 2049, één van de tenminste zes actrices die Miller en de producenten van Deadpool 2 aan het werk hebben gezien of willen zien.

De andere vijf naast Hoeks genoemde actrices zijn Sienna Miller (American Sniper), Lizzy Caplan (Now You See Me 2), Mary Elizabeth Winstead (10 Cloverfield Lane), Stephanie Sigman (Narcos) en Sofia Boutella (Star Trek Beyond). Het is niet uitgesloten dat ook andere actrices voor de rol in aanmerking komen, maar volgens de bronnen van Collider hebben in ieder geval deze zes actrices audities gedaan, of staan op het punt dat te doen.

De start van de opnames voor het vervolg op één van de grootste filmhits van dit jaar staat gepland voor begin 2017. Een releasedatum heeft Deadpool 2 echter nog niet. Dat zou er vooral op kunnen duiden dat Miller en scenaristen Rhett Reese en Paul Wernick van filmstudio 20th Century Fox de tijd en ruimte krijgen die zij nodig achten voor een goede sequel. Wordt ongetwijfeld vervolgd.