Star Wars: vanaf 2015 elke zomer een nieuwe

Geplaatst: door de redactie

Star Wars gaat een jaarlijks ritueel worden. Disney kondigde vandaag tijdens CinemaCon aan dat Episode VII van J.J. Abrams verschijnt in de zomer van 2015 (hoewel we dat al wel wisten) en dat daarna elke zomer een nieuwe Star Wars-film in de bioscoop te zien zal zijn.

Dat gaan ze doen door jaarlijks af te wisselen tussen de nieuwe trilogie en de ook al aangekondigde spin-offs. Volgens eerdere berichtgeving krijgen zowel (een jonge) Han Solo alsmede premiejager Boba Fett een soloproject en ook Yoda wordt al lange tijd genoemd als kanshebber. De eerste van de spinn-offs verschijnt dus in 2016, maar het gaat allemaal beginnen met Episode VII in de zomer van 2015. Dat belooft sowieso een goed jaar te worden voor Disney: ze komen dan ook met een sequel op het enorm succesvolle The Avengers.

Over de toekomstige regisseurs weten we nog niets, hoewel scenaristen Lawrence Kasdan en Simon Kinberg in ieder geval Star Wars-gerelateerde projecten aan het schrijven zijn. Mocht Disney nog ideeën nodig hebben voor Episode VII, misschien dat ze dan eens kunnen luisteren naar uber-geek Patton Oswalt, die voor de tv-serie Parks and Recreation zijn ideeën oppert voor de toekomst van de franchise.

(VIA)