Star Wars: Episode VIII half jaar uitgesteld

Geplaatst: door de redactie

De volgende Star Wars Episode zou mei 2017 in de bioscoop verschijnenen, maar Disney heeft de releasedatum nu doorgeschoven naar december 2017. En zo krijgt de film - net als The Force Awakens - eveneens een release in de winter.

De verschuiving zorgt ervoor dat de release van de volgende Pirates of the Caribbean (waar we al een eerste foto van zagen) door Disney een maand naar voren wordt gehaald om de oude datum van Star Wars over te nemen. Episode VIII is momenteel in pre-productie en de opnamen moeten volgende maand van start gaan in Londen. Rian Johnson (Looper) regisseert en o.a. John Boyega en Daisy Ridley keren terug. De film deelt de nieuwe releasedatum van 15 december 2017 met Ready Player One.

De opbrengsten van The Force Awakens zitten wereldwijd bijna aan de twee miljard dollar. Daarmee is het in Amerika financieel gezien de meest succesvolle film ooit. Wereldwijd staat hij momenteel op plek drie. Aan het eind van dit jaar krijgen we eerst ook nog de spin-off film Rogue One: A Star Wars Story.