Spielberg tekent voor regie Ready Player One

Geplaatst: door de redactie

Zodra Steven Spielberg de opnames van The BFG - naar het boek van Roald Dahl - heeft afgerond, gaat hij voor Warner Bros. aan de slag met de verfilming van Ernie Cline's sci-fi bestseller Ready Player One. Het wordt zijn eerste film voor die studio sinds A.I. uit 2001.

Het boek Red Player One verscheen in 2010 en speelt zich af in 2044 in de virtuele wereld Oasis. Daarin neemt tiener Wade Watts het op tegen andere gamers met als hoofdprijs het complete fortuin van de steenrijke overleden gamemaker J.D. Halliday. Zak Penn (X-Men: The Last Stand, The Avengers) verwerkte het boek van Cline tot filmscript.

Warner Bros. is in ieder geval blij met de terugkeer van Spielberg, die in de jaren '80 klassiekers als Gremlins en The Goonies (foto onder) produceerde voor de studio. "We hebben in het verleden een historische serie samenwerkingen gehad en wilden al jaren weer eens werken met Steven", liet Greg Silverman weten. "Wat Ready Player One betreft was hij direct onze droomregisseur."

Sinds Lincoln regisseerde Spielberg geen enkele film en was hij vooral achter de schermen druk. Inmiddels is ook Spielberg-de-regisseur weer een bijzonder druk baasje. Zo heeft hij net de laatste hand gelegd aan Bridge of Spies, zijn vierde samenwerking met Tom Hanks na Saving Private Ryan, Catch Me If You Can en The Terminal. En naast The BFG, die in de zomer van 2016 moet verschijnen, werkt Spielberg nog aan een handvol andere films. Waaronder een vijfde deel in de Indiana Jones-serie, een biopic over oorlogsfotograaf Lynsey Addario en een remake van West Side Story.