Spielberg heeft schrijvers voor Jurassic Park 4

Geplaatst: door de redactie

Lange tijd leek de komst van een vierde Jurassic Park niet meer dan een hardnekkig gerucht. Totdat Steven Spielberg ineens vorig jaar tijdens Comic-Con toegaf bezig te zijn met verhaallijnen voor een vierde deel in de reeks, die een nieuwe trilogie zou moeten inleiden. Nu heeft hij zelfs al schrijvers aan het werk gezet.

Rick Jaffa en Amanda Silver, die samen Rise Of The Planet Of The Apes schreven, zouden door Spielberg zijn aangesteld om een vierde Jurassic neer te pennen. Meer details ontbreken vooralsnog, want de filmmaker beschermt informatie over het project als een T-Rex zijn territorium. 

Wel is duidelijk dat Spielberg, net als bij Jurassic Park 3, niet zelf in de regisseurstoel plaats zal nemen. Nadat hij de eerste twee films zelf had geleid, liet hij de regie bij het derde deel over aan Joe Johnston.

Liefhebbers van de dinofilms kunnen overigens volgend jaar zomer hun hart ophalen. Eerder al werd aangekondigd dat 19 juli een 3D-conversie van de eerste Jurassic Park uit 1993 in de Amerikaanse bioscopen zal gaan draaien. Aangenomen mag worden dat rond diezelfde datum de film ook in Nederland te zien zal zijn.