Soof 2 breekt record Ladies Night

Geplaatst: door Jochem Geerdink

Hoewel we nog twee weken moeten wachten op de officiële release van Soof 2, is het vervolg op de filmhit uit 2013 nu al goed voor het eerste record. Nooit eerder werden in de voorverkoop namelijk zoveel tickets verkocht voor de speciale Ladies Nights als voor de door Esmé Lammers geregisseerde romantische komedie.

Alle 127 deelnemende bioscopen zijn nagenoeg uitverkocht voor de Ladies Night op woensdag 30 november, er werden al ruim 75.000 toegangskaartjes aan de man vrouw gebracht. Daarmee is volgens distributeur Dutch FilmWorks het vorige record van Gooische Vrouwen 2 qua aantal verkochte kaarten op één dag verbroken. Die film kwam eind 2014 tot 71.632 bezoekers op één dag.

Soof 2 gaat verder waar de eerste film stopte. Na een flinke dosis relatietherapie lijkt de koek voor Soof (Lies Visschedijk) en Kasper (Fedja van Huêt) echt op. Het hoge woord komt eruit: ze gaan uit elkaar. Althans, dat wil Kasper. Soof probeert het van de zonnige kant te bekijken, maar is de controle over haar toch al chaotische leven volledig kwijt.

De Kooksoof inspireert niet meer, de kinderen lijken vooral bezig met hun tienersores en Kasper slaat te snel een veel te jong en slank ding aan de haak. Soof herpakt zich na een ontmoeting met Jim Cole, maar hun timing lijkt zoals altijd net verkeerd. Dan ontmoet ze de knappe chef-kok en ‘foodie’ Bauke (Achmed Akkabi). Hij blijkt een ware goochelaar in de keuken en belangrijker; hij ziet Soof zoals ze is. Maar of hij uiteindelijk de oplossing voor Soofs huwelijksproblemen is?

Soof 2 beleeft komende maandag 28 november de officiële première in het De La Mar Theater in Amsterdam. Vanaf donderdag 8 december draait de sequel door het hele land.