Sony Pictures stelt release The Interview uit

Geplaatst: door de redactie

Sony Pictures ziet af van de geplande Amerikaanse release van The Interview op 25 december. Dat heeft de door een megahack getroffen filmstudio vanavond bekendgemaakt. Wat de beslissing betekent voor een eventuele Nederlandse release van de komedie met James Franco en Seth Rogen, vooralsnog gepland op 29 januari, is onduidelijk.

De release van The Interview, dat vertelt over een moordcompot van de CIA tegen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un, was de aanleiding voor een hackersgroep die zichzelf Guardians Of Peace noemt om in te breken op het computernetwerk van de studio. Niet alleen lekte zo een handvol films van Sony Pictures, ook kwam veel gevoelige informatie op straat te liggen.

Gisteren voorspelde Guardians of Peace "9/11-achtige taferelen bij bioscopen", waarop vandaag veel grote Amerikaanse bioscoopketens lieten weten de film niet meer te willen vertonen. "We respecteren en begrijpen het besluit van onze partners", stelt Sony vanavond in een verklaring.

Het bedrijf heeft verder niks gezegd over de mogelijkheid dat de film alsnog op een later tijdstip uitgebracht wordt. Wel liet Sony weten dat het "extreem teleurgesteld" is in het hele gebeuren. "We staan achter onze filmmakers en hun recht op vrijheid van meningsuiting", staat in de verklaring. Wat de beslissing betekent voor de Nederlandse release van de komedie, vooralsnog gepland voor 29 januari 2015, is nog onduidelijk.