Snoopy naar het witte doek

Geplaatst: door de redactie

Vandaag maakte 20th Century Fox bekend dat het team achter Ice Age en Rio aan de slag gaat met een animatiefilm over Peanuts, de strip over onder meer Charlie Brown en Snoopy.

Het project zal geregisseerd worden door Steve Martino (Ice Age: Continental Drift), terwijl aan het script Craig en Bryan Schulz, de zoon en kleinzoon van striptekenaar Charles M. Schultz, meewerken.

De film staat gepland voor een release op 25 november 2015. Dat jaar vieren het wereldberoemde hondje en zijn vrienden hun 65ste verjaardag. Daarnaast is het dan vijftig jaar geleden dat A Charlie Brown Christmas, één van de bekendste televisiespecials rondom Peanuts, voor het eerst werd uitgezonden.

De in februari 2000 overleden Schulz was de geestelijk vader van de strip die bijna vijftig jaar lang dagelijks verscheen in meer dan 2600 media wereldwijd. Tussen 1950 en 2000 produceerde de Amerikaan maar liefst 170.000 strips over Snoopy en zijn vriendjes. Dus er is materiaal genoeg voor een avondvullende film, lijkt ons zo.