Slechte weer stuwt bioscoopbezoek

Geplaatst: door de redactie

Het slechte weer van de afgelopen dagen heeft de Nederlandse bioscopen bepaald geen windeieren gelegd. Uit de meeste recente bezoekcijfers van de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs (NVF) blijkt dat de omzet van de twintig best bezochte films van donderdag tot en met zondag bijna verdubbelde ten opzichte van het - uitzonderlijk zonnige - Pinksterweekend.

Nieuwkomer Prometheus stootte Men In Black 3 afgelopen weekend van de troon. De nieuwste van Ridley Scott was goed voor ruim een half miljoen euro (545.494) aan de kassa. Het derde deel in de MiB-franchise harkte bijna driekwart ton minder (475.331) binnen.

Opvallend genoeg keerde Intouchables terug in de top 3. De Franse komedie blijft ook in de elfde week na de release populair, al was het vorig weekend weggezakt naar de vijfde positie in de top 10. Zwangersschapskomedie What To Expect When You're Expecting zakte een plekje, van drie naar vier, terwijl Sacha Baron Cohens The Dictator van de tweede naar de vijfde plaats duikelde.

Verder vinden we twee nieuwe binnenkomers in de top 10: Wickie En De Schat Van De Goden bereikte de top 10 in de tweede week na release met een negende plaats. Actiethriller The Cold Light Of Day kwam binnen op tien. De hele top 10 vind je in de rechterkolom.