Sequel op Pacific Rim voorlopig van de baan

Geplaatst: door de redactie

De kans dat we de gigantische robots en monsters uit Pacific Rim opnieuw op het witte doek gaan zien is een flink stuk kleiner geworden. De film zou - met name omdat hij buiten Amerika veel geld opbracht - in 2017 een vervolg krijgen, maar is nu voor onbepaalde tijd uitgesteld. En dat uitstel is het "best case scenario", want het zou ook zomaar kunnen dat de film helemaal wordt geschrapt.

De sequel op Pacific Rim zou een co-productie worden van Legendary en Universal, maar tussen de twee studio's is ook wat frictie ontstaan. Onlangs schoof Legendary al hun King Kong-film Skull Island door van Universal naar Warner (distributeur van de eerste Pacific Rim) met het oog op een cross-over met Warners Godzilla. Legendary zou daarnaast meer op eigen benen willen staan en hun centen daarom zo veilig mogelijk willen inversteren. En aangezien de opbrengsten van Pacific Rim in Amerika nogal tegen vielen, worden er nu even andere prioriteiten (lees: Godzilla en King Kong) gesteld.

 

Schrijver-regisseur Guillermo del Toro, maker van het eerste deel, had het script voor het vervolg - dat Maelstrom zou gaan heten - al klaar. Dat scenario gaat dus voorlopig de ijskast in. Del Toro was al eerder betrokken bij wat getouwtrek tussen Universal en Legendary. Del Toro wilde per se een R-rating voor zijn horrorfilm Crimson Peak, maar Universal durfde alleen te investeren in een film met een PG-13 rating. Daardoor werd de film uiteindelijk gefinancierd door Legendary, dat wel achter de R-rating bleef staan. Bij THR lees je meer over de onenigheid tussen Legendary en Universal.