Scriptschrijver voor Scorsese's Sinatra

Geplaatst: door de redactie

Universal, de studio die met Martin Scorsese aan de slag gaat met een Sinatra biopic, heeft een schrijver voor het nog afwezige script: Billy Ray. 

Deadline had het nieuws. Billy Ray schreef eerder het script voor The Hunger Games en State of Play, het misdaaddrama met Russell Crowe en Ben Affleck. Het is goed om te horen dat er een volgende stap is gezet in het project dat al jaren in de lucht hangt. Scorsese is momenteel bezig met zijn vijfde DiCaprio-film, The Wolf of Wall Street, en is nog niet gebonden aan plannen erna. Wel heeft hij naast de verfilming van een deel van het leven van Frank Sinatra ook de roman Silence (Shusaku Endo) nog liggen, en een lang verwachte negende film met De Niro, gebaseerd op Charles Brandt's I Heard You Paint Houses.

De Sinatra biopic zal met name draaien om de stap van New Jersey naar Hollywood en de films die Old Blue Eyes er maakte, waaronder From Here to Eternity (1953), waar hij een Oscar voor won. Er is nog altijd niemand gecast voor de film. Wie moet The Voice gaan spelen in de definitieve biopic? En welke dames zijn er geschikt voor het kleine legertje vrouwelijke beroemdheden dat ongetwijfeld ook in de film voorbij zal moeten komen, zoals Marylin Monroe, Ava Gardner en Mia Farrow? Om nog maar te zwijgen over mannelijke bijrollen voor Rat Pack-buddies Sammy Davis Jr. en Dean Martin...