Scorsese’s The Irishman mogelijk naar Netflix

Geplaatst: door Tom van Steensel

Martin Scorsese’s langverwachte misdaadfilm The Irishman komt mogelijk naar Netflix. De financier trok zich onlangs terug en ook bij distributeur Paramount is het inmiddels onrustig geworden. En dus ziet Netflix zijn kans schoon.

Scorsese zou voor de film namelijk een budget van rond de 150 miljoen dollar willen hebben. Een groot gedeelte daarvan moet worden gespendeerd aan special effects om hoofdrolspeler Robert de Niro jonger te maken in de flashback scènes. De techniek werd al gebruikt in The Curious Case of Benjamin Button en Marvel zette hem eerder al even in om Michael Douglas (Ant-Man) en Robert Downey Jr. (Captain America: Civil War) in bepaalde scènes jonger te maken. Scorsese is nu bezig om de techniek te perfectioneren.

The Irishman is een adaptatie van het boek I Heard You Paint Houses en gaat over het leven van huurmoordenaar Frank “The Irishman” Sheeran (De Niro), die terugblikt op zijn veelbewogen leven. Ook Al Pacino zou een rol krijgen en verder willen De Niro en Scorsese de gepensioneerde Joe Pesci overhalen om in de film te acteren. De verhuizing van de film hing al in de lucht, aangezien Scorsese’s vorige film Silence 50 miljoen dollar kostte en voor Paramount slechts 7 miljoen dollar terugverdiende.

Het script voor The Irishman is afkomstig van Steve Zaillian (Schindler's List, Gangs of New York, American Gangster). Netflix zou de wereldwijde distributierechten krijgen voor hun streamingdienst, maar de film ook een release in de bioscoop geven, om hem in aanmerking te laten komen voor de Oscars. Onlangs was Amazon met het door hen aangekochte Manchester by the Sea de eerste streamingdienst die Oscarnominaties voor een speelfilm in de wacht wist te slepen.

Scorsese en De Niro werkten eerder al samen aan onder meer Goodfellas en Taxi Driver.