Sanne Langelaar en Frank Lammers worden herenigd in Sneekweek

Geplaatst: door de redactie

Frank Lammers en Sanne Langelaar worden herenigd in de nieuwe Nederlandse film Sneekweek. De twee acteurs uit Michiel de Ruyter hebben, net als Marly van der Velden, een rol te pakken in de film die deze zomer wordt opgenomen. Dat laat distributeur A-Film Benelux namens productiehuis Farmhouse Film weten. De complete cast wordt volgende week in Sneek voorgesteld aan de pers.

Lammers en Langelaar speelden in het historische epos van Roel Reiné het echtpaar Michiel en Anne de Ruyter, in Sneekweek hebben ze aanmerkelijk kleinere rollen. Daarnaast is Langelaar momenteel bezig met de opnames van Of Ik Gek Ben, het speelfilmregiedebuut van Lammers. Van der Velden was eerder te zien in een andere film van Farmhouse: Verliefd op Ibiza.

Het scenario van Sneekweek is van Alex van Galen, met voorontwikkeling van Lars Boom. Zij schreven eerder samen ook het script van Michiel de Ruyter. Martijn Heijne, eerder regieassistent van Reiné bij diens Amerikaanse film Death Race Inferno, maakt met Sneekweek zijn speelfilmregiedebuut.

Sneekweek wordt door Farmhouse Film omschreven als een broeierige sexy bioscoopfilm en vertelt over zes jongeren, drie meisjes en drie jongens, die naar de Sneekweek komen om een week lang te zeilen, maar vooral helemaal los te gaan. Al snel komt een geheim uit het veleden bovendrijven en wat de vakantie van het jaar had moeten worden, eindigt in een nachtmerrie.