SAG Awards: acteurs eren acteurs

Geplaatst: door de redactie

In aanloop naar de grote Academy Awards eind februari zijn er tal van andere organisaties in de entertainment-sector die hun eigen prijzen uitreiken. Halverwege januari werden bijvoorbeeld de Golden Globes uitgedeeld en afgelopen vrijdag was het de beurt aan de Directors Guild of America. In beide gevallen was trouwens The Artist van Michael Hazanavicius de grote winnaar.

De vakbond van Amerikaanse acteurs, beter bekend als de Screen Actors Guild (SAG), had dan afgelopen vannacht weer hun prijsuitreiking. Hierbij dus alleen prijzen voor een gehele cast of individuele acteer-prestaties. We hebben de Awards in de film-categorieën hieronder vermeld:

Beste Mannelijke Hoofdrol: Jean Dujardin (The Artist)

Beste Mannelijke Bijrol: Cristopher Plummer (Beginners)

Beste Vrouwelijke Hoofdrol: Viola Davis (The Help)

Beste Vrouwelijke Bijrol: Olivia Spencer (The Help)

Beste Cast: The Help

Geheel tegen de trend in valt dus vooral The Help, de innemende film over de nadagen van de Amerikaanse rassenscheiding omstreeks de jaren '60, volop in de prijzen. The Artist, die het gehele awardsseizoen al hoge ogen gooit, moet zich troosten met slechts 1 onderscheiding.

Ook waren er onder meer prijzen voor Kate Winslet en Steve Buscemi voor hun televisiewerk in respectievelijk Mildred Pierce en Boardwalk Empire.

In hoeverre deze uitslag een voorbode is van eventuele verrassingen tijdens de Oscars weten we wanneer op 26 februari de befaamde gouden beeldjes zelf verdeeld worden.