Ryan Goslings regiedebuut Lost River tóch in bioscoop

Geplaatst: door de redactie

Lost River is niet alleen te zien tijdens het vanavond te beginnen Imagine Film Festival, het regiedebuut van Ryan Gosling krijgt eind april ook een 'one week only' bioscooprelease. Dat heeft distributeur Cinéart vandaag bekendgemaakt, tegelijk met de lancering van de Nederlandse trailer van de film met hoofdrollen voor Saoirse Ronan, Eva Mendes en Christina Hendricks.

Tijdens de première vorig jaar in Cannes kreeg de voorheen als How To Catch A Monster betitelde film zeer verdeelde kritieken. Waar sommige journalisten Goslings eersteling vergeleken met David Lynch, bestempelden anderen Lost River als "pretentieuze warboel".

Lost River is vernoemd naar het verlaten stadje waarin de film zich afspeelt en waarin de alleenstaande moeder Billy (Hendricks) er alles aan doet om het huis waarin ze met haar twee kinderen woont te behouden. Ze neemt daarom een baan aan als performance act in een macabere club waar Cat (Mendes) de hoofdact is.

Ondertussen helpt haar tienerzoon Bones (Iain De Casestecker) mee door op zijn broertje te passen en schrootafval te verzamelen voor de verkoop. Daarbij moet hij het opnemen tegen Bully (Ian Smith) die de scepter zwaait in de verlaten straten van Lost River. Het is het buurmeisje Rat (Ronan) dat Bones vertelt over de vloek van Lost River. Een vloek die hij besluit te doorbreken.

De fantasy is vanaf donderdag 30 april een week lang te zien in Nederlandse filmtheaters. Wil je niet zolang wachten, dan kun je terecht op Imagine Film Festival in EYE Filmmuseum.