Ryan Gosling betreedt Guillermo del Toro's Haunted Mansion

Geplaatst: door de redactie

Het lijkt erop dat Guillermo del Toro (Pacific Rim) een leading man heeft gevonden voor de Haunted Mansion-film die hij al vier jaar in ontwikkeling heeft bij Disney. En wie zou daarvoor beter geschikt zijn dan voormalig Mouse Club-member Ryan Gosling? De Mexicaanse regisseur zou volop met Gosling in gesprek zijn over het project, nadat hij eerder een panel omtrent diens nieuwe film Lost River deed moderaten en met de acteur gespot werd in Disneyland.

De Disney-attractie diende al ooit eerder als basis voor een speelfilm, toen met Eddie Murphy in de hoofdrol. Del Toro beloofde in 2010 toen hij het project aankondigde dat zijn versie echter geen komedie gaat worden en zich meer gaat richten op het horrorelement, hoewel het wel een film moet blijven die geschikt is voor de hele familie. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het script. Het origineel met Murphy was in 2003 goed voor een wereldwijde opbrengst van zo'n 180 miljoen dollar.

Gosling brengt binnenkort zijn regiedebuut Lost River, weliswaar voor one week only, naar de Nederlandse bioscopen. Voor de camera is hij net klaar met de opnamen van The Nice Guys van regisseur Shane Black. Guillermo del Toro komt later dit jaar met nog een spookhuisfilm in de vorm van Crimson Peak. Van die film kun je hier de trailer nog eens terugkijken. Ook is hij momenteel bezig met het script voor Pacific Rim 2.