Russell Crowe maakt regiedebuut met film over Bill Hicks

Geplaatst: door de redactie

Russell Crowe treedt in de voetsporen van acteurs als Clint Eastwood, George Clooney en Ben Affleck…. De Oscarwinnaar gaat zijn debuut maken achter de camera met een biopic over de in 1994 overleden komiek Bill Hicks.

Crowe is een groot fan van Hicks en al jarenlang bezig met het project. In eerste instantie zou hij zelf de titelrol vertolken, maar inmiddels is hij te oud geworden. Mede daarom heeft hij nu besloten enkel de regie op zich te nemen en gaat hij op zoek naar een andere acteur die in de huid van Hicks zal kruipen.

Crowe regisseerde tot nu toe alleen een aantal korte films en videoclips voor zijn vrouw Danielle Spencer. Het script voor zijn eerste avondvullende speelfilm komt uit de pen van Mark Staufer, een oud klasgenoot van Crowe.

Bill Hicks is een van de meest invloedrijke komieken die Amerika ooit gekend heeft en zelfs in Nederland cabaretiers als Theo Maassen inspireerde om het podium op te klimmen. Hij stief op zijn tweeëndertigste aan kanker. De film moet volgend jaar in productie gaan.