Rosario Dawson doet stem van Lego Batgirl

Geplaatst: door de redactie

Rosario Dawson is net klaar met de opnamen van het tweede seizoen Daredevil en heeft volgens THR alweer een nieuwe comic-adaptatie te pakken. De actrice die ooit haar debuut maakte in Kids zal te horen zijn in The Lego Batman Movie.

De actrice zal de stem inspreken van Barbara Gordon, de dochter van politiechef James Gordon die later verandert in Batgirl. Dawson heeft al meer ervaring met op comics gebaseerde films: ze speelde rollen in Sin City: A Dame to Kill For en Men in Black 2. Verder deed ze al voice-acting in onder meer een Justice League-tekenfilm en de aankomende Ratchet and Clank-film. De Lego Batman-film wordt geregisseerd door Chris McKay en het script komt van Seth Grahame-Smith (Pride and Prejudice and Zombies).

De animatiefilm is een spin-off van The Lego Movie en Will Arnett doet opnieuw de stem van Batman. Dawson bevindt zich in een stemmencast die verder nog bestaat uit Michael Cera als sidekick Robin en Zack Galifianakis als aartsvijand The Joker. De Lego Batman Movie verschijnt begin 2017 in de bios.