Ron Howard neemt Han Solo-film over

Geplaatst: door Tom van Steensel

Na het vertrek van Phil Lord en Chris Miller (The Lego Movie) zal Ron Howard (A Beautiful Mind) de regie van de Star Wars spin-off over Han Solo overnemen. Lord en Miller werden plots ontslagen, terwijl de opnamen van de film al bijna klaar waren.

De laatste films van Howard (In the Heart of the Sea, Inferno) deden het minder goed dan verwacht, maar de regisseur is geen onbekende van LucasFilm. Zo was hij als acteur te zien in American Graffiti en regisseerde hij later de door George door Lucas geschreven fantasyfilm Willow (foto onder). Volgens producent Kathleen Kennedy zullen de opnamen van de Han Solo-film op 10 juli onder leiding van Howard weer hervat worden.

Howard zal samen met Kennedy en scenarist Lawrence Kasdan eerst uit gaan zoeken wat er nog verbeterd moet worden. Ze zullen daarvoor een ruwe versie van het door Miller en Lord geschoten materiaal bekijken. Er stonden nog drie weken aan draaidagen op het programma, plus vijf al ingeplande weken aan reshoots deze zomer. Het komt zeer zelden voor dat een film zo laat in het proces nog verandert van regisseur.

Alle Star Wars spin-offs kenden tot nu toe problemen achter de schermen. Zo werd Josh Trank na het floppen van Fantastic Four verwijderd van wat mogelijk een Boba Fett-film zou zijn geworden. Ook Rogue One kwam moeizaam over de eindstreep, waarbij Tony Gilroy de regie op het einde overnam van Gareth Edwards die, in tegenstelling tot Lord en Miller, nog wel bij het proces betrokken mocht blijven.

Er is overigens nog geen verandering van releasedatum, die nu staat op 25 mei 2018, aangekondigd.