Romantiek en horror in eerste trailer voor Crimson Peak

Geplaatst: door de redactie

Na robots en monsters in Pacific Rim probeert de Mexicaanse maestro Guillermo del Toro (Pan's Labyrinth, Hellboy) ons nu schrik aan te jagen met een gothic love story dat zich afspeelt in een spookhuis. Bekijk de trailer voor Crimson Peak.

Mia Wasikowska (Stoker, Maps to the Stars, het aankomende Brimstone van Martin Koolhoven) speelt een jonge vrouw die door haar mysterieuze nieuwe liefde (Tom Hiddleston - eerder met Wasikowska te zien in Only Lovers Left Alive) mee wordt genomen naar zijn immense landhuis. Daar krijgt ze te maken met haar jaloerse zus (Jessica Chastain - nu in de bioscoop met in A Most Violent Year) en de afschuwelijk voorgeschiedenis van de verblijftplaats.

Del Toro huurde een aantal van zijn vaste klanten (Doug Jones, Javier Botet) in om gestalte te geven aan de spoken en geesten. Verder heeft Charlie Hunnam - de acteur die eerder met Del Toro werkte aan Pacific Rim en bijna te zien was in Fifty Shades of Grey - een bijrol en daarnaast zien we ook Jim Beaver (Deadwood) heel even opduiken in de trailer. Gaat Del Toro pieken met Crimson Peak? De film moet bij ons op 12 november 2015 in de bioscoop verschijnen.