Rol voor Owen Wilson in PTA's Inherent Vice

Geplaatst: door de redactie

Meer castingnieuws voor de nieuwe film van Paul Thomas Anderson: volgens The Wrap is Owen Wilson druk in onderhandeling voor een rol naast Joaquin Phoenix (die eerder met Anderson samenwerkte aan The Master) in Inherent Vice.

Hij zou in de boekverfilming de rol van Coy Harlingen op zich nemen, een heroïneverslaafde surferdude / muzikant die in contact komt met Phoenix’ wietrokende privé-detective. Ook Benicio Del Toro krijgt mogelijk een rol. Wilson vertelde eerder een groot fan te zijn van PTA’s Punch Drunk Love, en zal ongetwijfeld wel oor hebben naar Inherent Vice, waarvoor de opnamen eind deze maand beginnen. De acteur staat vooral bekend om zijn vele films met vriend, regisseur en soms co-scenarist Wes Anderson. Binnenkort is hij met Vince Vaughn te zien in de Wedding Crashers–reünie The Internship.

Paul Thomas Anderson regisseerde onlangs Amy Adams, Joaquin Phoenix en Philip Seymour Hoffman naar Oscarnominaties voor The Master. Hij omschreef Inherent Vice als iets in de stijl van Cheech & Chong en The Big Lebowski. Laatstgenoemde film werd afgelopen week uitgelicht in onze nieuwe filmklassiekers-rubriek.

(VIA)