Roger Deakins mag Blade Runner 2 schieten

Geplaatst: door de redactie

Nadat Denis Villeneuve (Enemy) de regie van Blade Runner 2 overnam van Ridley Scott hoopte iedereen stiekem al een beetje dat Roger Deakins het camerawerk zou gaan verzorgen. Villeneuve werkte namelijk eerder met de legendarische cinematograaf aan Prisoners en het aankomende Sicario. En Alcon Entertainment maakte vandaag zowaar officieel bekend dat we de dystopische toekomstwereld in de sequel inderdaad door de lens van Deakins zullen gaan bekijken.

Deakins met Villeneuve op de set van Prisoners.

Hoewel Deakins nooit een Oscar won, werd hij in totaal twaalf keer voor het beeldje genomineerd, onder meer voor The Shawshank Redemption, Fargo en Skyfall. Hij wordt vooral geroemd om zijn werk met de Coens, met wie hij verder ook onder meer The Big Lebowski en No Country For Old Men maakte. Deakins staat momenteel met de broers op de set van Hail Caesar! en zou na Unbroken nogmaals met Angelina Jolie gaan werken aan Africa. Die film is door financiële problemen echter uitgesteld waardoor hij nu de ruimte heeft om de Blade Runner-sequel te schieten.

Deakins met de Coens op de set van A Serious Man.

Het originele Blade Runner (dat binnenkort weer in de bios verschijnt) werd gebaseerd op een verhaal van sci-fi-auteur Philip K. Dick. Harrison Ford zal terugkeren voor de sequel en ook co-scenarist Hampton Fancher is weer van de partij. Onlangs werd Ryan Gosling genoemd voor een rol, maar zijn betrokkenheid is nog niet bevestigd. Deakins schoot nog niet zo heel veel sciencefiction-films, dus het zal interessant zijn om te zien wat hij doet met de wereld van Blade Runner. Om vast in de stemming te komen kun je deze fraaie supercut bekijken van zijn werk met de Coens.