Rob Letterman regisseert live-action Pokémon-film

Geplaatst: door Jochem Geerdink

Al in juli, toen de hernieuwde Pokémonrage op zijn hoogtepunt was, werd de film aangekondigd, maar Detective Pickachu heeft nu ook een regisseur. Rob Letterman verfilmt het script van Guardians of the Galaxy-scribent Nicole Perlman en Gravity Falls-bedenker Alex Hirsch. Detective Pikachu wordt de eerste live-action film in het Pokémon universum en moet naar verluidt het begin zijn van een nieuwe filmfranchise.

Letterman was eerder onder meer verantwoordelijk voor de animatiefilms Shark Tale - dat hij ook schreef - en Monsters vs. Aliens. Begin dit jaar was zijn Goosebumps (foto hierboven), een op de gelijknamige populaire jeugdboekenreeks - in Nederland uitgebracht als Kippenvel - gebaseerde komedie met onder meer Jack Black, te zien in de Nederlandse bioscopen.

Over de verhaallijn is verder nog weinig bekend, behalve dat Detective Pikachu een nieuw personage is in de in 1996 geïntroduceerde wereld van Pokémon. Hij verscheen eerder dit jaar voor het eerst in de Japanse videogame Great Detective Pikachu.

Een releasedatum is ook nog niet bekend, maar volgens The Hollywood Reporter wil filmstudio Legendary haast maken met de productie. Zo zouden de opnames begin volgend jaar al moeten starten.