Roadmovie J. Kessels opent 35e Nederlands Film Festival

Geplaatst: door de redactie

De 35e editie van het Nederlands Film Festival in Utrecht opent op woensdag 23 september in het Beatrix Theater met de komische roadmovie J. Kessels. Dat is precies vijftien jaar nadat Wilde Mossels van Erik de Bruyn, eveneens met Fedja van Huêt en Frank Lammers in de hoofdrol, het belangrijkste filmfestival van ons land opende.

Foto: Kris Dewitte

J. Kessels is de verfilming van het gelijknamige boek van P.F. Thomése en gaat over de bizarre roadtrip van de literaire pulpschrijver Frans (Van Huêt) met zijn favoriete personage J. Kessels (Lammers). In opdracht van een onbekende rijden ze in Kessels’ oude Amerikaanse ‘Kamikaze’ roestbak van Tilburg naar de Hamburgse Reeperbahn, op zoek naar een vreemdgaande frikadellenhandelaar (Ruben van der Meer). En dan ligt er plots een lijk in de achterbak van de Kamikaze: makkelijk gevonden maar hoe kom je er vanaf?

"Ik ben blij dat ik deze muzikale speelfilm over twee oude vrienden heb kunnen maken met twee oude vrienden uit Wilde Mossels in de leading roles", reageert regisseur De Bruyn in het persbericht waarin de openingsfilm bekend wordt gemaakt. "Helemaal fantastisch is het dan dat deze film, vijftien jaar na Wilde Mossels, ook het Nederlands Film Festival opent! Dat wordt een feest!"

Het Nederlands Film Festival vindt dit jaar plaats van woensdag 23 september tot en met vrijdag 2 oktober. Naast de feestelijke première van J. Kessels in het Beatrix Theater, wordt de film gelijktijdig in meerdere bioscopen aan het publiek gepresenteerd. De reguliere bioscooprelease is donderdag 1 oktober.