Ridley Scott voorziet meer Prometheus-films

Geplaatst: door de redactie

Waar James Cameron zich de komende tijd vooral bezig zal houden met sequels op Avatar, zou hetzefde zomaar kunnen gelden voor Ridley Scott en Prometheus. De maker van het aankomende (en door ons al gerecenseerde) The Martian vertelde tegenover de Duitse site Filmfutter dat er een tijdlijn is uitgedacht voor de Alien-prequel die veel groter is dan enkel de eerste vervolgfilm.

Scott werd gevraagd of Prometheus 2 nog directe linken zal leggen met die allereerste Alien-film uit 1979. Het antwoord: "Dat gaat zeker gebeuren, maar nog niet in dit vervolg. Het wordt de derde film waarmee we terug gaan naar de Alien-franchise, of misschien wel een eventuele vierde." Scott wil met de toekomstige Prometheus-films nog steeds de oorsprong van de monsters - die volgens hem in het gecrashte schip uit het originele Alien vervoerd werden als wapens -  verder toe gaan lichten.

 

Of Scott - net als Cameron - alle volgende films ook zelf gaat regisseren is nog niet duidelijk. De regisseur staat erom bekend dat hij film na film eruit pompt, maar heeft tegelijkertijd nog een overvol bord met aankomende projecten, waaronder The Cartel met mogelijk Leonardo DiCaprio. Of het toegenomen aantal Prometheus-sequels gevolgen heeft voor de vijfde Alien-film is ook nog onbekend. De opnamen van Prometheus 2 - met o.a. opnieuw Michael Fassbender - starten begin 2016.