Ridley Scott over de "extended cut" van Prometheus

Geplaatst: door de redactie

Van Prometheus verschijnt geen “director’s cut” omdat Ridley Scott tevreden is over de bioscoopversie. Toch is de kans groot dat er wel een verlengde versie op de aankomende dvd en Blu-ray-release gaat komen.

Scott vertelt tegenover de site Collider dat er ongeveer een half uur aan extra scènes op de dvd en Blu-ray zullen verschijnen. Hij is niet zoals eerder met Kingdom of Heaven ontevreden over het wegknippen van de scènes, maar omdat veel fans het weggelaten materiaal willen zien zal Scott het op de thuismedia beschikbaar te maken.

Hij is er alleen nog niet helemaal over uit welke weggelaten scènes in de extended cut terecht gaan komen en welke los te kijken zullen zijn. Scroll naar beneden voor een foto uit een deleted scene en informatie omtrent een andere weggelaten scene met Noomi Rapace die apart te bekijken zal zijn op het toekomstige schijfje.... behalve als je geen spoilers wilt zien en lezen!

Er was een langere fysieke confrontatie tussen Shaw (Noomi Rapace) en de Engineer: Shaw is dan gewapend met een bijl die ze in de bioscoopversie uiteindelijk amper gebruikt. Dat gevecht werd drastisch ingekort omdat Scott besliste dat de Engineer dreigender over zou komen wanneer hij niet op afstand gehouden kon worden met een simpel wapen.

Een andere foto van een deleted scene die is vrijgegeven lijkt nader in te gaan op de openingsscène van de film, waarin een Engineer het zwarte vloeistof drinkt dat zijn moleculen afbreekt. Op onderstaande foto is namelijk ook een iets oudere Engineer te zien die hem waarschijnlijk daaraan voorafgaand nog gezelschap houdt.

Check de lightbox bovenaan voor een aantal behind the scenes foto's van de Engineers!