Remake van Weird Science is onderweg

Geplaatst: door de redactie

Universal plant een remake van Weird Science, de komedie uit 1985 waarin twee pubers de perfecte vrouw creëren. Joel Silver, producer van het origineel, zal ook verbonden zijn aan de nieuwe versie en het script gaat komen van Michael Bacall.

De originele Weird Science werd geschreven door John Hughes, de godfather van de tienerkomedie, en de twee pubers werden toen gespeeld door Anthony Michael Hall en Ilan Mitchell-Smith. Andere rollen waren er voor Bill Paxton en Robert Downey Jr.. Kelly LeBrock, de inmiddels ex-vrouw van Steven Seagal, speelde destijds de vleesgeworden fantasievrouw. De film werd in de jaren negentig ook nog een keer met een andere cast geadapteerd voor televisie en daarin werd hun droomvrouw gespeeld door Vanessa Angel.

Michael Bacall schreef eerder in samenwerking met Jonah Hill het script voor de verrassingshit 21 Jump Street (ook gebaseerd op een fenomeen uit de jaren tachtig) en pende verder het door Joel Silver geproduceerde Project X. De Weird Science-remake moet dan ook meer in de stijl van die twee films gaan worden en mikt waarschijnlijk op een leeftijdsrating van zestien jaar en ouder.