Regisseur speurt naar cast op Twitter

Geplaatst: door de redactie

Regisseur F. Gary Gray zet Twitter in tijdens zijn zoektocht naar een cast voor zijn nieuwste project Straight Outta Compton, over de legendarische rapformatie Niggaz Wit Attitudes (N.W.A.).

De Law Abiding Citizen-maker hoopt via het microblog mensen te vinden die in de huid kunnen kruipen van de rappers Dr. Dre, Ice Cube, Eazy-E, DJ Yella en MC Ren. Het zou gaan om "mannen tussen 18 en 25 jaar die uiterlijke overeenkomsten vertonen met de vijf", schrijft Gray, die verder films als The Negotiator, Friday, The Italian Job en A Man Apart regisseerde. Daarnaast maakte hij veel bekroonde videoclips.

N.W.A. was in de tweede helft van de jaren tachtig erg populair en wordt door velen gezien als grondleggers van de gangsta rap. Tot aan het uiteenvallen in 1991, Ice Cube verliet de formatie al in 1989, scoorde het vijftal hits met nummers als Fuck Tha Police en Straight Outta Compton. Dat laatste nummer verwijst naar de wijk in Los Angeles waar de vijf vandaan kwamen. Eazy-E, echte naam Eric Wright, overleed in 1995 aan de gevolgen van aids.