Regisseur Guy Ritchie kroont Charlie Hunnam King Arthur

Geplaatst: door de redactie

Na zeven jaar op televisie in Sons of Anarchy is Charlie Hunnam nu dichtbij een mogelijk enorm filmproject. Regisseur Guy Ritchie (Sherlock Holmes 2) zou de Britse acteur die bijna Christian Grey was willen voor de rol van King Arthur.

Warner Bros en scenarist Joby Harold (Awake) zien het project als een saga die maar liefst zes (!) films zal beslaan. Volgens Deadline vinden de laatste onderhandelingen met de acteur nu plaats. Idris Elba (die met Hunnam te zien was in Pacific Rim) werd al eerder gecast in de rol van een Merlijn-achtig personage dat zal fungeren als mentor van Arthur. Variety bericht ondertussen dat Ritchie en Warner momenteel kijken naar Elizabeth Olsen (Godzilla, Avengers: Age of Ultron) voor de vrouwelijke hoofdrol.

Het verhaal van koning Arthur en de ridders van de ronde tafel is al verschillende malen naar het witte doek gebracht. In de jaren negentig zagen we Sean Connery in First Knight en meer recentelijk werd de rol gespeeld door Clive Owen. Charlie Hunnam is net klaar met de opnamen van de gothic horrorfilm Crimson Peak, na Pacific Rim zijn tweede samenwerking met Guillermo del Toro. Guy Ritchie werkte onlangs met Henry Cavill (Man of Steel) aan The Man From UNCLE.