Regiedebuut Ryan Gosling waarschijnlijk straight to video

Geplaatst: door de redactie

Ryan Gosling had het niet bepaald makkelijk in 2014. Onze voormalige man van het jaar werkt al geruime tijd zijn regiedebuut Lost River (voorheen How to Catch A Monster), maar die prent lijkt de bioscoop niet eens meer te gaan halen.

Distributeur Warner zou de film met Christina Hendricks (met Gosling te zien in Drive) in april 2015 direct uit willen geven op video en VOD. Er werd geen officiële reden vrijgegeven, maar vermoedelijk zijn het de zeer verdeelde reacties die de film kreeg te verwerken nadat hij opende in Cannes. Sommige mensen noemden hem "very David Lynch", terwijl anderen hem bestempelden als een "pretentieuze warboel".

Lost River draait om een moeder (Hendricks) die afreist naar een soort van alternatieve realiteit om haar zoon terug te vinden. Regisseur Nicolas Winding Refn, die ook met Gosling werkte aan het eveneens niet overal even goed ontvangen Only God Forgives, was in ieder geval wel fan van Lost River. Gosling staat momenteel met Shane Black en Russell Crowe op de set van de detectivefilm The Nice Guys.