Red band trailer voor Gold

Geplaatst: door Tom van Steensel

Matthew McConaughey gaat uit de kleren in de nieuwe NSFW-trailer voor Gold. De film waarin de Oscarwinnende (voor Dallas Buyers Club) acteur te zien is als een kalende goudzoeker in Borneo verschijnt op 19 januari in de Nederlandse bioscopen.

Kenny Wells (McConaughey) is een mislukte zakenman die in 1989 het mijnbedrijf Bre-X Minerals opricht. Het bedrijf komt maar niet van de grond tot Kenny samen met geoloog Michael Acosta (Édgar Ramírez) een stuk land koopt in het midden van de jungle van Borneo. Na maanden van tegenspoed vinden ze uiteindelijk goud: volgens de eerste meting gaat het om ruim 56,6 miljoen gram, daarna blijkt het om 850 miljoen gram te gaan. Uiteindelijk wijst onderzoek zelfs uit dat ze de grootste goudader ter wereld hebben ontdekt, met niet minder dan 1,9 miljard gram aan goud. Wall Street gaat uit zijn dak en Kenny Wells ziet de waarde van zijn bedrijf stijgen tot 6,5 miljard dollar. Een wonder, zo lijkt het...

Gold werd geregisseerd door Stephen Gaghan, eerder verantwoordelijk voor de politieke thriller Syriana en als scenarist ooit Oscarwinnaar voor het drugsdrama Traffic. Bijrollen zijn er voor Rachel Taylor (Jessica Jones), Corey Stoll (Ant-Man), Toby Kebbell (Dawn of the Planet of the Apes) en Bryce Dallas Howard (The Village).