Red band trailer voor Atomic Blonde

Geplaatst: door de redactie

David Leitch (co-regisseur van John Wick) bereidt momenteel de sequel op Deadpool voor, maar komt binnenkort met een adaptatie van de graphic novel The Coldest City. De hoofdrol in zijn eerste solo regieklus is voor Oscarwinnares Charlize Theron (Monster).

De titel van de verfilming is inmiddels veranderd in Atomic Blonde, een verwijzing naar het personage van Theron. Dit keer horen we de in Zuid-Afrika geboren actrice met een Brits accent, want ze geeft gestalte aan Lorraine Broughton, de meest dodelijke spion van MI6. Brougthon is niet vies van wat vuistgevechten en lesbische seks, wanneer de missie daarom vraagt. In de film wordt ze door haar superieuren naar Berlijn gestuurd, om een zeer kostbaar dossier de stad uit te smokkelen. In Duitsland maakt ze kennis met collega David Percival (James McAvoy) die haar helpt te navigeren door wereld van internationale spionage.

De film heeft bijrollen voor John Goodman (Kong: Skull Island), Til Schweiger (Inglorious Basterds), Eddie Marsan (Ray Donovan), Sofia Boutella (Star Trek Beyond) en Toby Jones (Sherlock). Het scenario komt van Kurt Johnstad (300). Atomic Blonde is vanaf 17 augustus te zien in de Nederlandse bioscopen.