Prometheus-sequel heet nu Alien: Covenant

Geplaatst: door de redactie

Ridley Scott liet het afgelopen weekend al weten dat de titel van het vervolg op Prometheus was veranderd van Alien: Paradise Lost naar Alien: Covenant en de filmstudio zelf bevestigde dat vandaag nog eens met het bovenstaande logo.

En Fox deed daar ook meteen een synopsis bij. Alien: Covenant moet na Prometheus het tweede deel worden van een nieuwe trilogie in de filmserie die Ridley Scott (The Martian) ooit zelf startte met Alien. De film zal draaien om de crew van het ruimteschip Covenant. De bemanning zet koers naar het uiteinde van het heelal waar ze hopen een nog niet in kaart gebracht stukje paradijs te ontdekken. Ze stuiten echter op een duisteren en gevaarlijke wereld die bewoond wordt door enkel cyborg David (Michael Fassbender).

Opvallend genoeg wordt de naam van Noomi Rapace in de synopsis niet genoemd, hoewel Scott eerder vertelde dat zowel zij als Fassbender voor de film terug zouden keren. De regisseur zal in februari 2016 in Australië aan de opnamen van de film beginnen. Op 6 oktober 2017 moet hij in de bioscoop verschijnen. Rondom de officiële vijfde Alien-film van Neill Blomkamp is het inmiddels weer wat stiller geworden.