Poster voor Dansen Op De Vulkaan

Geplaatst: door de redactie

Nils Verkooijen was al te zien in een groot aantal succesvolle Nederlandse familiefilms (Dik Trom, Achtste-Groepers Huilen Niet, Bobby En De Geestenjagers, Spijt! en Oorlogsgeheimen), maar ook achter de camera is de 17-jarige acteur inmiddels actief. Eind oktober verschijnt het door hem en zijn klasgenoot Sjors Mans bedachte en geschreven Dansen Op De Vulkaan in de bioscoop. Vandaag werd de poster gepresenteerd.

Bas van Prooijen (l.) en Nils Verkooijen samen op de set van Oorlogsgeheimen.

Het idee voor de film ontstond toen Verkooijen in 2012 gevraagd werd als ambassadeur van de Stichting Stofwisselkracht. De verhalen die hij hoorde van de veelal jonge patiëntjes met stofwisselingsziekte raakten hem zo, dat hij samen met klasgenoot Sjors Mans begon te werken aan een script voor een film over de ziekte. Op die manier wilden de twee aandacht vragen voor de ziekte en daarnaast geld ophalen voor onderzoek.

Verkooijen trommelde veel van zijn acterende vrienden op, waardoor we in Dansen Op De Vulkaan naast hem zelf bijvoorbeeld ook Bas van Prooijen (Michiel de Ruyter), Pamela Teves (Sinterklaas En Het Raadsel van 5 December), Marcel Musters (momenteel bezig met de opnames van Kidnep), Gina van Os, Mouna Goeman Borgesius (Timboektoe) en Hadewich Minis (BorgmanMannenharten) kunnen zien. Zij werkten - net als regisseur Adriënne Wurpel en de complete crew - allemaal belangeloos mee aan de film, die uiteindelijk gemaakt kon worden van de ruim dertigduizend euro die de twee HAVO-scholieren via crowdfunding binnenhaalden.

Dansen Op de Vulkaan draait om Maarten (Verkooijen), een gewone jongen van 16 jaar. In zijn vrije tijd hangt hij graag in het park, luistert hij muziek, gamet met zijn beste vriend Stefan (Van Prooijen) en danst zo vaak mogelijk. Het liefst met zijn danspartner Roxanne (Van Os). Bijna niemand, en zeker Roxanne niet, mag weten dat een stofwisselingsziekte heeft waaraan hij kan overlijden als er niet snel een oplossing kan worden gevonden.

Want ondanks zijn ziekte en bezorgde ouders wil Maarten volop genieten van het leven en overal aan meedoen. Wanneer zijn lichaam het steeds vaker laat afweten, dringt tot hem door dat hij het dansen misschien zal moeten opgeven. En dat daarmee zijn kansen bij Roxanne misschien wel verkeken zijn…

Afgelopen april tekenden Verkooijen en Mans een deal met Dutch FilmWorks, dat Dansen Op De Vulkaan vanaf 30 oktober uitbrengt in de Nederlandse bioscopen.