Poster en teaser trailer voor Tupac-film All Eyez on Me

Geplaatst: door de redactie

Nadat de rapper eerder al kort te zien was in N.W.A.-biopic Straight Outta Compton, heeft ook Tupac Shakur - één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de gangstarap - een eigen biografische film. Bekijk een teaser trailer voor het half juni verschijnende All Eyez on Me.

All Eyez on Me vertelt het verhaal van de oorspronkelijk in New York geboren West Coast-rapper, inclusief zijn relatie met zijn alleenstaande moeder Afeni (Danai Gurira) en zijn rivaliteit met The Notorious B.I.G., net als in de eerder verschenen biopic Notorious gespeeld door Jamal Woolard.

Tupac werd geboren als zoon van Black Panther activisten, die streden tegen ongelijkheid. Diezelfde ongelijkheid vormde de basis voor zijn teksten en versterkte zijn stem, waarmee hij steeds meer mensen in vervoering bracht. Maar zijn bekendheid had ook een keerzijde. Zijn explosieve lyrics en zijn agressieve rap maakten van hem een doelwit voor politie, bendes en East Coast-rappers. Het werd een bloedvete die hij betaalde met zijn leven.

De onbekende Demetrius Shipp Jr. - die griezelig veel op Shakur lijkt - geeft gestalte aan de in september 1996 na een bokswedstrijd van Mike Tyson in Las Vegas doodgeschoten Tupac. Andere rollen zijn er voor Kat Graham (als Jada Pinkett, toen nog zonder de Smith), Dominic L. Santana (als Suge Knight) en Grace Gibson (als Faith Evans). De door nieuwkomer Benny Boom geregisseerde biopic verschijnt 15 juni in de Nederlandse bioscopen.