Police Academy definitief aan de reanimatie

Geplaatst: door de redactie

Eén van de meest succesvolle franchises uit de filmgeschiedenis, wordt definitief gereanimeerd. Filmproducent New Line Cinema heeft debuterend regisseur Scott Zabielski aangesteld om Police Academy nieuw leven in te blazen.

Al sinds 2010 bestaan er plannen voor een vervolg van de zevendelige serie, die in 1984 begon en tien jaar later met Mission To Moscow eindigde. Paul Maslansky, de originele producer van de reeks, heeft al laten vallen een compleet nieuwe cast te willen voor de film. "Het wordt alles behalve eenzelfde film met een ander nummertje. We creëeren een compleet nieuwe klas, met up-and-coming talent, aangevuld met geweldige komieken", zei Maslansky al eens.

De laatste versie van het script komt van David Diamond en David Weissman, die eerder samen films als When In Rome, Old Dogs en The Family Man schreven. Of de film nog dit jaar in productie gaat, is onbekend. Zabielksi kan in ieder geval putten uit eigen ervaring. De regisseur is vrijwilliger bij de reservepolitie in West Hollywood.

Om het geheugen op te frissen: