Point Break remake cast Gerard Butler als Bodhi

Geplaatst: door de redactie

De remake van Point Break van Kathryn Bigelow (Zero Dark Thirty) uit 1991 lijkt een eerste hoofdrolspeler te hebben. Gerard Butler zou volgens The Hollywood Reporter de rol van Bodhi, in het origineel gespeeld door Patrick Swayze, op zich nemen.

In de oorspronkelijke film ging Keanu Reeves als FBI-agent Johnny Utah undercover bij een groep surfers / bankovervallers die werden geleid door Patrick Swayze’s Bodhi (foto onder). De nieuwe versie speelt zich af in de internationale wereld van extreme sports (waaronder surfen) en ziet Butler als de adrenalinejunk Bodhi. De rol van FBI-agent Johnny Utah die in zijn cirkel infiltreert is nog niet is gecast.

Butler werkt momenteel aan een vervolg op Olympus Has Fallen en is weer te horen in How To Train Your Dragon 2. Onlangs stond hij al op een surfplank voor Chasing Mavericks. De Point Break-remake wordt geregisseerd door Ericson Core, onder meer de DP van het opvallend gelijksoortige The Fast & The Furious. De opnamen van de nieuwe Point Break moeten komende zomer van start gaan.

(VIA)